Най-добрата съдомиялна машина

Коя е най-добрата съдомиялната машина на пазара? Ами, отговорът варира в зависимост от индивидуалните потребности и особено в зависимост от наличното пространство в кухнята.

Най-добрата съдомиялна машинаСъдомиялните машини са два вида: компактни миялни машини и големи съдоялни машини. Те могат да бъдат вградими, полу-вградими или свободностоящ. Преди да се направим преглед на двата типа миялни машини, да видим какво трябва да знаем когато избираме най-доброто от тях.

Характеристики и улеснения на миялните машини

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид, преди да закупите миялна машина. Някои модели имат множество опции и функции, а други са по-прости. Най-добрата съдомиялна машина е основно съвместима със стандарта Energy Star, който ще донесе финансови ползи и предпазва околната среда. Допълнително към стандарт Energy Star, много миялни машини имат и други функции, които им помогат да бъдат енергийно ефективни. По-долу ви представяне критерии, по които сме избрали най-добрите съдомиялни машини.

Функционалност

Има някои характеристики и функции, които определят доброто функциониране на съдомиялната машина. Например, броят на струите, програмите и възможности ще бъдат значими за възможно най-доброто функциониране на съдомиялната. Колкото повече програми и възможности, толкова по-добре ще миете, дезинфекцирате и сушите вашите съдове. Освен това, съдомиялните машини с по-голям капацитет означава, че ще измиете някорко комплекта съдове наведнъж, без да консумирате ток и вода с повече цикъла на измиване.

Трябва да се вземат предвид и оценките на разходите по годишното функциониране и оценка на очакваното годишно потребление на електрическа енергия. Колкото те са по-ниски, толкова по-ефективна ще бъде съдомиялната машина, помагайки ви да спасите и опазвате околната среда в същото време. Друг важен фактор е нивото на шума – колко по-нисък е той, толкова по-тиха ще бъде съдомиялната ви машина.

Характеристики

Най-добрата съдомиялна машина 1Някои миялни машини имат голям брой характеристики, докато други модели имат само основните. Колкото по-сложни са характеристиките и улесненията, толкова по-добре ще мие съдомиялната ви. Опции, като изсушаване с въздух или чрез вентилация, оптимално сензор за измиване и опция за сензор на оптимално измиване и опция за минимално товарене, ще помогнат на съдомиялната да се представя по-добре.

Гаранция

Всяка съдомиялна машина трябва да има минимум 12 месеца гаранция, покриваща целия ансамбъл, включително околността и уплътненията на вратата. Най-добрите съдомиялни машини имат гаранции до 10 години за резервоара и уплътненията, и гаранция до 5 години за други електрически и механични компоненти.

Външен вид

Повечето миялни машини са подобни по размер, но външния им вид се различава значително. Най-добрите съдомиялни машини имат сензорни контролни панели или сензорен екран, както и скрити контроли. Съдомиялните машини със скрити контроли, имат еднакъв външен вид, бутони, които се помещават на ръба на вратата и са невидими, когато я затваряте.

В допълнение, най-красивите модели имат и богата палитра от цветове на разположение, за да се слеят добре с вашите мебели

Поддръжка и помощ

Поддръжка и помощ Съдомиялна машинаИзвестните производители предлагат за своите продукти голямо разнообразие от средства за подкрепа и помощ след продажба, като например специализирана телефонна линия за техническа помощ. Също така, наличността на често задаваните въпроси, уроци и ръководства на разположение в уебсайта, може да ти помогнат да се максимизира използването на новата ти съдомиялна машина.

Замяната на старата миялна машина с нова, не само ще ти помогне да пестиш енергия, но по-добре ще защити и околната среда. Питейната вода, прахът за пране и енергията ще спаднат, което се изразява в повече пари за теб. В допълнение, вашите съдове ще бъдат много по-чисти, дори брилянтни. Така че вземи предвид горните препоръки при избора на нова съдомиялна машина.

Видове миялни машини

Съдомиялни високи

Съдомиялна машина Whirlpool Power CleanГолемите миялни машини са с минимален капацитет от 120 тенджери, тигани, чинии и други прибори, а някои от тях може да достигнат до капацитет от 150 обекти. Те са в състояние да измият всички съдове, дори и да имаш много гости на масата.

Ако имаш много съдове за миене и място, за да ги сложиш, голямата миялна машина е най-добрият вариант. Големите съдомиялни машнаини са с ширина 60 см и са най-ефективн с потреблението на вода и енергия.

Компактни миялни машини

Компактните миялни машини са идеални, когато пространството в кухнята не е много щедро. Те са с ширина от 45 см. Въпреки че са с 15 см по-малки, те могат да измият до 100 обекти едновременно.

Вградими или полувградими съдомиялни

Вградимите съдомиялни машини се интегрират лесно с кухненските мебели, които са видими само при отваряне на вратата. Полу-вградените съдомиялни мебели са само частично интегрирани в мебелите, по този начин контролният панел и/или предната врата са видими.

Най-добрата съдомиялна машина

Избрахме най-добрата миялна машина за имайки предвид всичко, което е описано по-горе, и в допълнение се опитахме да се установим възможно най-добро съотношение качеств/ цена. Ето някои препоръки.

1. Съдомиялна машина за вграждане Electrolux ESL4200LO, 9 Комплекта, 5 Програми

Съдомиялна машина за вграждане Electrolux ESL4200LO

Разполагате с по-голяма свобода – Тази съдомиялна машина притежава функции, чрез които се адаптира към вашата програма. Посредством функцията за Отложен старт – можете да заредите машината когато имате време и да нагласите старта на желано от вас време до 3 часа.
Измийте чиниите за рекордно кратко време – С помощта на бързата програма ще се оттървете от мръсната посуда само за 30 мин. В случаите в които, съдовете не са силно замърсени, тогава можете да включите Бързата програма – идеална за натоварени вечери на партита или събирания.
Виж детайли и цена

2. Съдомиялна машина за вграждане Whirlpool WIE 2B19, 6 Програми, 13 Комплекта, Клас A+

Съдомиялна машина за вграждане Whirlpool WIE 2B19

Вместимост (бр. комплекти): 13 – Енергиен клас: A+
Брой програми: 6 – Вид вграждане: Пълно вграждане
Контрол: Електронен – Опция за полузареждане: Да

Филтър за самопочистване – Бърза програма
Програма Био/Еко – Програма за предпране

Показател сол – Показател край на програмата

Виж детайли и цена

3. Съдомиялна машина за вграждане Bosch SMV50E60EU, 12 Комплекта, 5 Програми, Клас A+

Съдомиялна машина за вграждане Bosch SMV50E60EU

Вместимост (бр. комплекти): 12 – Енергиен клас: A+
Брой програми: 5 – Вид дисплей: LED
Вид вграждане: Пълно вграждане – Контрол: Електронен
Клас на ефективност при миене/сушене: A/A

Програма отложен старт: 3/6/9 часа
Защита против наводнение – Филтър за самопочистване
Показател сол – Показател край на програмата

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo