Най-добрият външен твърд диск

Най-добрият външен твърд дискКак да се изберем най-добрия външен твърд диск? Кои характеристики са важни? Капацитетът за съхранение всичко ли е, или трябва да гледаме и скоростта на прехвърляне, производителността и дизайна на един външен твърд диск?

Въпреки че услугите съхранение в облак се набират скорост и стават все по-популярни, външният твърд диск остава най-достъпното и най-лесно за използване  местно решение за архивиране. Един външен твърд диск ти позволява да съхраняваш лесно големи мултимедийни файлове, да увеличаваш капацитета за съхранение на компютъра ти и да копираш лесно файлове между компютри. В допълнение, външните твърди дискове са по-евтини и по-безопасна алтернатива за услугите съхранение в облак.

Външните твърди дискове са с различни размери и капацитет за съхранение. Избрахме няколко модела с капацитет за съхранение между 500GB и 2TB, компактни и ултра-преносими. Тъй като са лесни за употреба и са съвместими с всяка операционна система, външните твърди дискове са идеални за транспорт и достъп до навсякъде на твоите важни данни.

Как да се изберем най-добрия външен твърд диск?

Външните твърди дискове са по-достъпни, по-трайни и по-лесни за използване от всякога, което означава, че на пазара вече има десетки модели, от които можем да избираме. Следните критерии ще ти помогнат да избереш най-добрия външен твърд диск в зависимост от твоите нужди, като се отчитат производителността, дизайна и функционалността му.

Производителност

капацитета за съхранение Външен хард дискПроизводителността на един външен твърд диск се определя от два основни фактора: капацитета за съхранение и скорост на прехвърляне. Най-добрите външни твърди дискове имат капацитет за съхранение между 500 GB и 2-3 TB, предлагайки достатъчно място за всички твои снимки, филми, музика и документи.

Скоростта на прехвърляне се отнася до скоростта, с която се пренасят данни между външния диск и вътрешния твърд диск на компютъра ти. Скоростта на пренасяне се измерва в Mbps (мегабита в секунда) или Gbps (гигабита в секунда). Винаги търси модел, който има максимално висока скорост на пренасяне (до 5120 Mbps), но не забравяй, че реалната скорост може да варира в зависимост от размера на прехвърлените файлове.

видът на интерфейса Външен хард дискДруг важен фактор за производителността придава видът на интерфейса, с който външният твърд диск се свързва към компютъра. Препоръчителните външни твърди дискове се свързват към компютъра чрез USB 2.0 интерфейс и/или USB 3.0 чрез специален кабел. USB 3.0 е много по-бързо от версията USB 2.0, с по-високи скорости на пренасяне и съвместимост с USB 2.0 портовете.

Дизайн

Дизайн Външен хард дискЗа някои хора, външния дизайн на даден уред за външно съхранение е толкова важен, колкото й неговата производителност. Създадени за преносимост и удобство, външните твърди дискове трябва да са устойчиви, компактни и възможно най-леки. Прецени внимателно размерите, теглото и материала на корпуса за диска, който искаш да закупиш. За преносимост и лекота на използване, захранването на външен твърд диск трябва да става също чрез USB кабел, с който се прехвърлят и данните. Някои модели имат отделно захранване, което предполага наличието на ел. адаптерк, който трябва да се транспортира заедно с твърдия диск.

Характеристики

Въпреки че производителността и дизайнът са от съществено значение за всеки външен диск за съхранение, помисли и за други улеснения. Най-важните са свързани със сигурността на данните. Преносимите твърди дискове са лесни за изгубване или открадване в сравнение с вътрешния върд диск. Сигурността става важна в този случай и трябва да избереш твърд диск, който осигурява криптиране на данните и тяхната защита с парола. Други улеснения, които могат да бъдат намерите в един външен твърд диск включват посветен софтуера за архивиране и plug-n-play facila употреба.

Препоръчителни модели

1. Външен хард диск WD My Passport Ultra 3 TB, 2.5″, USB 3.0

Външен хард диск WD My Passport Ultra 3 TB

Капацитет: 3 TB
Интерфейс: USB 3.0, USB 2.0
Други: 5 Gb/sec в USB 3.0 / 480 Mb/sec, USB 2.0

Формат: 2.5″
Тегло (кг): 0.23
Размери (Ш x Д x В мм): 81.6 x 20.96 x 110
Сигурност: Криптиране: 256 bit hardware password protection

Виж детайли и цена

2. Външен хард диск Seagate Expansion 2TB, 3.5″, USB 3.0

Външен хард диск Seagate Expansion 2TB

Лесно съхранение – Външния хард диск Expansion може да бъде инсталиран лесно, чрез свързване с два кабела. Започнете прехвърляне на информацията само след няколко секунди след свързването.
Надежност с Seagate – Seagate предлага надежни решения за съхранение,  доказани в продължение на повече от 30 години. Винаги на разположение за вашето удобство.

Капацитет: 2 TB – Интерфейс: USB 3.0, USB 2.0
Формат: 3.5″ – Размери (Ш x Д x В мм): 120.6 x 176 x 36.6

Виж детайли и цена

3. Външен хард диск WD Elements Portable, 1TB, 2.5″, USB 3.0

Външен хард диск WD Elements Portable 1TB

Максимален трафик на данни – Порт USB 3.0 осигурява висока продуктивност при трансфер на данни от и към устройството.
Backup софтуер, гратис trial-период – Хард дискът пристига с пробна версия на WD SmartWare Pro, позволявайки Ви да съхраните документи и папки на Сloud, чрез регистрация в DropBox.
Compatible USB 3.0 and USB 2.0 – Hard drive is compatible with both USB 3.0, and with USB 2.0.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo