Как да изберете най-добрия топ матрак

Как да изберете най-добрия топ матрак? Какво ви трябва, за да изберете подходящия за вас топ матрак ? Прочетете нашето ръководство, за да направите информиран избор.

Най-добрият топ матрак: как да изберете

За какво ви трябва топ матрак?

най-добрия топ матракАко искате да добавите мек слой към твърде твърд матрак, ще ви е необходим дебел и мек топ матрак.

Ако целта ви е премахване на болки в гърба, раменете или врата, тогава най-добре е да изберете топ матрак от мемори пяна с висока плътност или латекс, което осигурява допълнителна опора за ставите.

Ако вие и вашият партньор предпочитате различни нива на твърдост на матрака, добре е да изберете по-мек топ матрак, който покрива само половината легло.

Каква е предпочитаната твърдост?

Топ матраците с мемори пяна или латекс се различават по твърдост. Топ матраците с латекс ще имат точната твърдост, докато в случая на горните матраци с памет, дебелината на топ матраците с мемори пяна, дебелината му ще определя нивото на твърдост.

Топ матраците с пух или вискоеластични влакна са подходящи за добавяне на мек слой, а топ матраците с вълна ще са малко по-твърди.

Имате ли някакви алергии?

Релаксиращ топ матракАко сте алергични към латекс или пера и пух, избягвайте топ матраци, съдържащи тези материали. Тези, които страдат от алергии към прах би било по-добре да избягват напълно перата и пуха, както и вискоеластичните влакна, тъй като и двата материала са добър дом за акари и благоприятстват натрупването на прахови частици. От друга страна, топ матраците от латекс отхвърлят акарите.

Чувствителни ли сте към миризма?

Мемори пяната и латексът могат да отделят неприятни миризми, когато са нови. Въпреки че тези миризми обикновено изчезват след няколко дни, някои хора могат да бъдат притеснени за по-дълъг период от седмици или месеци.

Някои много чувствителни хора дори се оплакват от главоболие, проблеми с дишането или дори възпаления, причинени от топ матраците с мемори пяна.

Загрявате ли през нощта?

Топ матраците от мемори пяна или латекс имат тенденцията да съхраняват топлината на тялото. Колкото по-дебели и плътни са тези материали, толкова по-топли ще бъдат те. Топ матраците от вълна предлагат повишена топлина през зимата и ниска влажност през лятото.

Въртите ли се много по време на сън?

Движенията върху топ матраците от мемори пяна са по-малко от тези от други материали. Те прехвърлят още по-малко от енергията на движението, като осигуряват по-спокоен сън за партньора, който иначе би бил обезпокояван от честите движения.

Ако нямате проблеми с партньора си и искате нещо подобно на топ матраците с мемори пяна, тези с латекс могат да бъдат жизнеспособна алтернатива.

Ще имате ли нужда от ново спално бельо?

Качество на топ матракДобавянето на топ матрак върху матрака ще увеличи височината му. Ако чаршафите, които имате съответстват на матрака или ако новият топ матрак е от най-дебелите, може да се наложи да си купите нови чаршафи с по-дълбоки джобове, които да съответстват на новата височина.

Това ще доведе до допълнителни разходи за инвестиране в топ матрак. Ако се нуждаете от ново спално бельо, можете да прочетете нашето ръководство за това как да изберете най-доброто спално бельо.

Най-добрият топ матрак: какво да търсите

Най-добрият топ матрак ще трябва:

  • Да комбинира комфорта с опората: Твърдостта е въпрос на лични предпочитания, но топ матракът трябва да осигури желаното ниво на комфорт, без да се деформира под тежестта ви.
  • Да осигурява гладка повърхност: Ако през чаршафа усещате твърди ръбове или убождания от пера и люспи, няма да имате много приятен и тих сън.
  • Да регулира топлината на тялото: Някои хора установяват, че топ матраците от мемори пяна или латекс съхраняват топлината на тялото, докато топ матраците от вълна предлагат топлина през зимата и хладно през лятото.
  • Да бъде лесен за използване: Най-добрият топ матрак е лесен за разопаковане, лесен за се вдигне, пасва на вашия матрак и не се мести насам-натамо, когато хората са ви най-скъпи.
  • Да не мирише: Топ матраците от мемори пяна или латекс могат да имат специфична неприятна миризма, но тя трябва да изчезне след няколко дни употреба.
  • Да изисква минимална поддръжка: лесният за поддържане топ матрак ще има сваляем калъф, който може да се пере и, който ще изисква само проветряване от време на време, за да остане удобен за възможно най-дълго време.
  • Да запази формата си: Топ матраците с ниско качество могат да се набръчкат, скъсат или стане на бучки само след няколко месеца употреба.

Препоръчителни топ матраци

Като се вземат предвид съветите в статията и се анализират мненията на купувачите, по-нататък ви препоръчваме някои модели матраци, които предлагат отлично съотношение качество / цена.

1. Топ матрак Ted Adry Cool Gel, Мемори пяна 5 см

Топ матрак Ted Adry Cool Gel, Мемори пяна 5 см

Специалният гел в мемори пяната предотвратява прекомерното затопляне на кожата през нощта.
Охлаждащият гел предлага приятно хладно чувство на кожата по време на сън.
Мемори пяната следва контурите на тялото ви и реагира на температурата на кожата, облекчавайки точките на напрежение и спомагайки за отпускане на мускулите, за един спокоен сън.

Виж детайли и цена

2. Топ матрак Adormo Relax

Топ матрак Adormo RelaxТоп матракът Adormo Relax осигурява допълнителен комфорт, за да заспивате по-лесно.
Той може да се използва върху всеки матрак, придавайки му допълнителни ползи, чрез слой от вискоеластична пяна, предлагайки спокоен сън всяка нощ.
Вътрешността на топ матрака е от Memory пяна с плътност 50 кг/м³.

Виж детайли и цена

3. Топ матрак Ted Aloe Memory, 5 см

Топ матрак Ted Aloe Memory, 5 смСлой от 1.5 см мемори пяна за оптимален комфорт.
Материал с Алое Вера за антибактериално покритие и спокоен сън.
Две нива на твърдост и две различни страни.
Мека страна с мемори пяна и по-твърда с полиестерни нишки.
Естествена защита на тялото против алергени.
Слой от 3D mesh за оптимална циркулация на въздуха.

Виж детайли и цена

4. Топ матрак с масажиращ ефект Sleepy, Antistress Silver 7 см

Топ матрак с масажиращ ефект Sleepy, Antistress Silver 7 смТоп матрак Antistress Silver от Sleepy подобрява усезаемо качествата на стария матрак или диван.
Калъфа с втъкани сребърни нишки и Zero Stress технология изолира лошото влияние и поема тялото в нежна прегръдка.
За по-добра хигиена поставихме цип, с който лесно може да свалите и почистите калъфа.

Виж детайли и цена

5. Топ матрак Aloe Memo flex Ted

Топ матрак Aloe Memo flex Ted

Обемно ядро от полиуретанова пяна.
Горен слой от мемори пяна.
Висококачествен текстил с приятен аромат на алое вера.
TED е един от водещите производители на матраци, легла, системи за сън и аксесоари за спалня, с повече от 20 години опит в тази сфера.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo