Как да изберем най-добрата резачка (верижен трион)

Коя е най-добрата резачка? Как да изберем най-добрата резачка и на какво трябва да обърнете внимание, преди да направите покупката? Ще Ви отговорим по-долу.

най-добрата резачка (верижен трион)Дърветата и дървата красят дворовете ни, предоставят ни сянка в горещите дни и предпазват животните. Въпреки това, големите и тежки клони могат да се счупят и да паднат, унищожавайки имущество и дори ранявайки хора, така че се нуждаем от добра резачка в дома ни, за да се запази короната на големите дървета.

Използвайки най-добрата резачка можете да почистите много големите клони и дори можете да изсечете дърветата, които застрашават сигурността на имуществото, семейството или съседите. Използването на верижен трион не е трудно, стига да спазвате инструкциите за безопасност и да положите малко усилия.

Най-добрата резачка: какво трябва да търсите

Ясно е, че основната цел на една резачка е да реже бързо и ефективно. Но има няколко начина, по които можете да отрежете клон или дърво. Резачките, предлагани на пазара, са с различни двигатели и дължини на ножа.

Как да изберем най-добрата резачка зависи от вашите нужди. Ако просто трябва да отрежете няколко малки клона, няма да ви трябва твърде силен мотор или твърде дълго острие. Но ако трябва да съборите един вековен бряст може да ви потрябва резачка с 50 куб. см с 40 см нож. Уверете се, че сте избрали инструмент, който да комбинират най-добре елементите по-долу.

Функции

Как да изберем най-добрата резачка Съвременните верижни триони имат редица характеристики, които могат да бъдат от значение както за начинаещите, така и за най-опитните на занаятчии. Ако използвате по-стар модел резачка, най-вероятно най-много проблеми сте имали с регулирането и опъването на веригата за осигуряване на оптимално функциониране, без често блокиране.

Съвременните триони са оборудвани с лесни за използване системи за опъване и корекции, които вече не се нуждаят от задействане на въжето за стартиране 20 пъти при всяка употреба. Освен това основно улеснение, те са оборудвани с различни системи, които помагат за прочистване и намаляване на вибрациите,  с вериги от въглеродна стомана и много други.

Мощност

Размерът на мотора на дадена резачка се измерва в кубични сантиметра (куб.см). Най-добрата резачка за отделните домакинства е с мотори с мощност между 32 и 45 куб. см и много конски сили.

Също така, има и резачки с електрически мотори с мощност между 1600 и 2200 W.

Компактност

мощна моторна резачкаЕдно от основните предимства на развитието на технологията в областта на резачките е, че те са станали по-компактни и по-лесни за маневриране. Верижните триони в миналото не са били само големи, но и твърде тежки и трудни за държане за дълги периоди от време.

Съвременните резачки са много по-компактни, но могат да бъдат по-големи в зависимост от размера на двигателя. Също така с електрическите моторни триони са по-леки и по-малки по размери от трионите с класически двигател.

Гаранция

Като всяка друга предавка с много движещи се части, верижните триони могат да се повредят и да имат нужда от ремонти. Поради сложността на моторите и възможността за повреждането им, производителите, трябва да дададат гаранция, подходяща за покриване на евентуалната повреда в материала или функционирането. Изберете най-добрата резачка с възможно най-дълъг гаранционен период.

Когато става въпрос за рязане на дървета или дърва, резачка е най-бързият начин да се свърши работата. И за тази работа, което трябва най-резачка на пазара.

Най-добрата резачка (верижен трион)

Като се вземат предвид горните критерии и анализирайки офертите на всички търговци, ще ви представим по-долу някои модели на верижни триони с отлично съотношение качество/цена.

1. Верижен трион Stihl MS170, 1.6 CP, 40 см

Верижен трион Stihl MS170

Мощност (W): 1200 – Тип захранване: Бензин
Дължина на острието (cм): 40
Вид двигател: 1 цилиндър
Капацитет на цилиндъра (к.см): 30.1

Предпазители, Спирачка верига, Помощна дръжка, Назъбен предпазител, Автоматично смазване.

Виж детайли и цена

2. Ел. верижен трион Makita UC3551A, 2000 W, 35 см

Ел. верижен трион Makita UC3551A

Мощност (W): 2000 – Тип захранване: Електрически
Дължина на острието (cм): 35 – Верижна скорост (м/сек): 14.4
Капацитет резервоар (мл): 200

Предпазители, Спирачка верига, Помощна дръжка, Автоматично смазване

Виж детайли и цена

3. Верижен електрически трион Bosch AKE 30 S, 1800 W, 30см

Верижен електрически трион Bosch AKE 30 S

Мощност (W): 1800 – Тип захранване: Електрически
Дължина на острието (cм): 30 – Верижна скорост (м/сек): 9
Капацитет на масления резервоар: 200 мл

Предпазители, Спирачка верига, Помощна дръжка, Назъбен предпазител, Авт. система за опъване на верига, Автоматично смазване

Виж детайли и цена

4. Електрически верижен трион Einhell GH-EC 2040, 2000 W, 40 см

Електрически верижен трион Einhell GH-EC 2040

Мощност (W): 2000 – Тип захранване: Електрически
Дължина на острието (cм): 37.5 – Верижна скорост (м/сек): 13.5

Назъбен предпазител – Авт. система за опъване на верига
Автоматично смазване – Щипка за фиксиране на кабела

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo