Как да изберем най-добрата система за филтриране на питейна вода

Как да изберете най-добрата система за филтриране на питейната вода? Какви характеристики и улеснения трябва да предлага идеалният филтър за вода с перфиктно отношение качество/цена? Прочетете нашата статия, за да изберете успешен филтър.

Защо да използвате система за филтриране на водата?

най-добрата система за филтриране на питейна водаКато цяло, петейната вода, доставяна до чешмата от обществената система трябва да отговаря на строго определени условия, за да бъде безопасна за консумация.

Това обаче не означава, че чешмяната вода не съдържа никакви замърсители. Водата от чешмата може да съдържа замърсители, които не само могат да засегнат здравето ви, но променят и вкуса, цвета и мириса на питейната вода.

Системите за филтриране на питейната вода, като например водни филтри, монтирани под мивката, значително намаляват количеството на примесите в чешмяната вода. Тези системи за филтриране на водата се монтират директно към мрежата на питейната вода във вашия дом (под мивката или като свободностоящи уреди).

Въпреки, че тези системи вероятно няма да намалят 100% замърсителите в питейната вода, ще намалят значителен брой и ще осигурят вода с високо качество, по-вкусна и по-здравословна.

Повечето системи за филтриране на водата ще използват няколко етапа на филтриране. Всеки етап използва специален филтър за задържане на някои частици или микроби, присъстващи в чешмяната вода. Някои системи за филтриране може да задържат до 50 вида замърсители, а други, по-прости – само някои.

Основно предимство е, че повечето системи за филтриране на питейната вода не се нуждаят от помощта на специалист, който да ги инсталира.

Обикновено те могат да бъдат инсталирани само за няколко минути от купувача. Въпреки това, някои системи за филтриране на водата от чешмата може да бъдат обемисти и могат да заемат много място в шкафа под мивката.

Най-добрите системи за филтриране на питейна вода: какво да търсите

система за филтрация на чешмяна водаНай-добрата система за филтриране на вода от чешмата трябва да премахва колкото се може повече замърсители, да има по-голям живот и да не заема много място там, където е инсталирана.

В допълнение, се уверете, че избраната система за филтриране е с възможно най-дълга гаранция. По-долу ви предлагаме някои критерии, които ще ви помогнат да оцените правилно един такъв продукт.

Брой филтрирани вещества

Ясно е, че искате система за филтриране на питейна вода, за да премахнете колкото се може повече нездравословни замърсители и за да подобрите вкуса, цвета и мириса на водата.

Най-добрите филтри за чешмяната вода ще задържат повече от 10 замърсители. Най-добрите филтри предлагат фишове, показваща резултатите от филтриращите тестове за всеки етап поотделно.

Тези фишове показват специфичните замърсители, които се филтрират, както и количеството, което съответният филтър намалява.

Характеристики, свързани с ефективността

Филтрите за питейна вода намаляват нежеланите частици от водата в няколко стъпки. Търсете филтрираща система, която осигурява най-малко 3 етапа на филтриране за намаляване на замърсителите във водата.

Всеки етап на филтриране отстранява определен вид частици, като неразтворими утайки, химикали и остатъци.

В допълнение, някои филтри могат да повлияят на налягането на водата. Изберете система, която предлага работно налягане между 3 и 7 бара максимум. Ако използвате система, която ненужно увеличава налягането на водата, тя може да повреди инсталациите, да унищожи тръбите и може да причини течове.

Освен посочените по-горе аспекти, друг ключов въпрос е действителният период на смяна на филтрите. Те могат да станат изключително скъпи, ако нямат много дълъг живот.

Като цяло, една филтър батерия не трябва да се нуждае от подмяна по-рано от 6 месеца при нормални условия на употреба на водата. Ако използвате по-често филтрирана вода, срокът за смяна ще бъде по-кратък, в зависимост от обема използвана филтрирана вода.

Най-добрите системи за филтриране на питейна вода разполагат със система за предупреждение със звук или светлинен сигнал, който ще предупреди когато е необходимо да се замени филтъра.

Дизайн

филтри за питейна водаНе искате система за филтриране на водата, която е тежка и обемиста, и ще ви заема цялото пространство под мивката или плота.

Преди да купите желаната филтрираща система, се уверете, че ще се побира лесно под мивката. Освен това, повечето системи за филтриране не се нуждаят от професионален инсталатор за инсталирането, а можете да ги свържете вие сами.

Уверете се, че избраната система включва монтажни комплекти и системи за филтриране, които са лесно сменяеми. При повечето уреди, филтрите трябва да могат да се сменят само с едно просто завъртане.

Сервиз и гаранция

Повечето системи за филтриране на вода осигуряват 1 година гаранция от момента на покупката. По-добрите системи предлагат дори и 2 години. Нашият съвет е да изберете продукт с по-дълга гаранция, защото това е показател за високо качество.

Освен това, ако имате проблеми с продукта или възникнат различни трудности във функционирането му, помага много помощта, предоставена от производителя или търговеца, да е винаги на ваше разположение и да ви помогне своевременно при отстраняване на неизправностите.

Изберете система, произведена от реномирана фирма с множество представителства във вашето населено място, възможно най-близо до вас.

Изборът на система за филтриране на питейната вода е лесна и ефективна стъпка, за да получите здравословна вода, която ви дава добър вкус, мирис и цвят. Такава система за филтриране може да бъде едно от онези малки неща, които оказват голямо влияние върху дългосрочното ви здраве.

Най-добрата система за филтриране на питейната вода: препоръки

Избрахме за вас, от множеството продукти, предлагани на пазара, няколко системи за филтриране на чешмяна вода, които предлагат отлично и успешно функциониране на изгодна цена.

1. Автомат за трапезна вода AQUAPHOR DWM-101S Морион

Автомат за трапезна вода AQUAPHOR DWM-101S МорионСистема за пречистване на вода с обратна осмоза.
Системата пречиства водата без използването на каквито и да е химични добавки, като напълно премахва бактериите, вирусите и алергените, включително, хлор, медикаменти и различни отпадъчни води от фармакологични, селскостопански и промишлени предприятия.
На етапа на минерализация, филтърът обогатява водата с природни материали в оптимална концентрация.

Виж детайли и цена

2. Система за филтриране на вода BIOGENIS С Обратна Осмоза BG0714

Система за филтриране на вода BIOGENIS С Обратна Осмоза BG0714Това е една много ефективна система, с нея се постига висок процент на задържане на водните замърсители (99%), както разтворени, така и неразтворени.
Това е напълно екологично чиста система, тъй като не произвежда или използва никакви вредни химикали по време на целия процес.
Водата, произведена чрез системата за обратна осмоза, е оптимална за консумация: тя е пречистена, има високо качество, притежава всички санитарни гаранции и има добър вкус.

Виж детайли и цена

3. Система за пречистване на вода Barrier EXPERT ТВЪРДА ВОДА

Система за пречистване на вода Barrier EXPERT ТВЪРДА ВОДАСистема за пречистване на вода EXPERT Hard Barrier.
дълбока 3-степенна филтрация на ТВЪРДА ВОДА.
монтаж под мивка.
отделен кран.
капацитет до 10 000 L.

Виж детайли и цена

4. Система за филтриране на вода BIOGENIS С Обратна Осмоза BG0716

Система за филтриране на вода BIOGENIS С Обратна Осмоза BG0716Това е една много ефективна система, с нея се постига висок процент на задържане на водните замърсители (99%), както разтворени, така и неразтворени.
Това е напълно екологично чиста система, тъй като не произвежда или използва никакви вредни химикали по време на целия процес.
Капацитет: 12 l – Филтриращ метод: Обратна осмоза
Брой филтри: 5 – Брой етапи на филтриране: 5 – Степен на филтриране (µ): 5

Виж детайли и цена

5. Система за пречистване на вода Barrier EXPERT СТАНДАРТ

Система за пречистване на вода Barrier EXPERT СТАНДАРТОсигурява прецизно пречистване на водопроводната вода от пестициди, хлор, тежки метали, органични замърсители, механични примеси и други.
Филтрираната вода е с отличен вкус и аромат.
– дълбока 3-степенна филтрация – монтаж под мивка
– отделен кран – капацитет до 10 000 L
Оптимална скорост на филтрация – 2 литра в минута.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo