Как да изберем най-добрият матрак от латекс

Как да изберем най-добрият матрак от латекс? Какво трябва да знаете и да търсите, за да изберете най-добрия продукт.

най-добрият матрак от латексМатраците, изработени от материали като мемори пяна или гел пяна използват химикали за създаване на изживяване с матрака, който се оформя според формата на тялото. Мемори пяната реагира химически с температурата на тялото, за да се създаде усещане за опора и комфорт. Въпреки това, може да искате, подобно на много други, матрак, на който да се чувствате чудесно и в същото време да не се притеснявате, че ще вдишвате или влете в контакт с различни химикали.

Матраците от естествен латекс предлагат подобно изживяване на това с мемори пяната, но използват естествени съставки в производствения процес.

Естественият латекс се получава от сока на каучуково дърво, засадено специално и отглеждано за производство на изделия от каучук и латекс. Тези дървета са използвани, за да осигуряват естествен и устойчив източник, подобен на производството на кленов сироп. Резултатът от тези усилия се материализира в матрак, който не изисква използването на опасни химикали в производствения процес и предлага траен продукт, който е винаги ластичен.

Латексови матраци: какво да търсите

Латексови матраци: какво да търситеИма много видове матраци, като латексовите не са най-често срещаните. Уникалният процес на производство и доста високата цена не промоцират тези матраци като най-популярните сред купувачите. Латексовите матраци не са толкова широко разпространени, като тези с мемори пяна, поради строгия производствен процес. Но разликата между материалите накланя везните в полза на качеството на матраците с латекс, благодарение на техните ползи спрямо матраците с мемори пяна.

Характеристики

Един от основните аргументи в полза на матраците с латекс е липсата на процеса на дегазация. Когато купувате матрак с мемори пяна, ще забележите, че той изпуска силна химическа миризма ще намалее с течение на времето. Това е в резултат на химично обгазяване.

От друга страна, латексовите матраци са произведени без използването на токсични химикали или опасни добавки, като резултат, те не излъчват никаква миризма. Поради органичното естество на използваните материали, латексовите матраци са хипоалергенни и устойчиви на плесен, запазват еластичността си след дълги години на употреба и са сред най-устойчивите матраци на пазара.

При избора на най-добрия матрак от латекс дизайнът на матраците е еднакъв за всяко легло. Всеки слой е проектиран с отвори, за да се улесни циркулацията на въздуха, предотврати загряването и отстрани влагата. Най-удобните матраци от латекс са тези, които използват най-малко 3 слоя латексова пяна с различна плътност, която ще повиши нивото на комфорт и опора на матрака.

Материали от латекс

Материали от латексВъпреки че латексът е естествена и здравословна алтернатива на мемори пяната, създаването на матрак от 100% естествен латекс е изключително скъп процес. За компенсиране на разходите на латекса, много производители използват смеси от материали от естествен латекс, смесен със синтетичен латекс или с ботанически латекс.

Въпреки, че едно легло, изработено от 100% естествен латекс е идеалът за здравословен и екологичен матрак, повечето латексови матраци ще използват различни материали за създаване на достъпна алтернатива.

Най-добрите материали в латексовите матраци са от латекс Dunlop или Talaly. Процесът на Dunlop включва разбиването на сока от латекс докато стане на пяна и след това да изпичане. Естествените материали от гума са обикновено на дъното, образувайки се в по-тежки слоеве латекс  в долната част.

Процесът на Talaly добавя две стъпки спрямо процеса на Dunlop. След като латексът се излее в матрицата, се поставя в помещение, в което има вакуум и се замразява бързо преди изпичане. Резултатът е по-консистентен като структура латекс, но и по-скъп.

Гаранция

естествен латексОт всички налични матраци, латексовите матраци имат репутацията на най-дълго издържащи във времето. Поради свойството дишане и устойчивостта на латекса,  матракът въздухът в матрака циркулира много по-лесно, матракът запазва своята еластичност и остава удобен най-малко 10 години средно. Гаранцията ви предпазва от материални дефекти, които могат да доведат до намаляване на експлоатационния живот. Гаранцията на избрания продукт трябва да бъде най-малко 5 години.

Най-добрият матрак от естествен латекс предлага същото изживяване като при матрака с мемори пяна, оформяйки се по формата на тялото и намалявайки натиска върху гръбначния стълб. Тези матраци се адаптират веднага към формата на тялото, което ви позволява да променяте позицията си по време на сън. Чрез избора на матрак от латекс вие ще получите по-спокоен сън и матрак с много дълъг живот.

Най-добрият латексов матрак

Като се вземат предвид горните препоръки, Ви предлагаме няколко продукта, които осигуряват оптимално съотношение качество цена.

1. Матрак латекс Best Sleep, 160 х 200 см

 Матрак Best Sleep, 160 х 200 см

Тип: От полиуретанова пяна, С мемори пяна, С латекс
Съдържание пакет: 1 х Калъф – 1 х Матрак
Цвят: Бял

Размери
Размери (см): 160 x 200
Височина: 22 cm

Виж детайли и цена

2. Двулицев матрак Happy Dreams Био Латекс

Двулицев матрак Happy Dreams Био Латексусещане за нежно докосване благодарение на 16cm ядро от 100% белгийски латекс
дамаска Aloe Vera за изключителна мекота и нежност
оптимална релаксация по време на сън
неповторим комфорт и мекота – двусезонен
висока степен на анатомичност
обща височина на модела 18 см

Виж детайли и цена

3. Двулицев матрак Happy Dreams Прима Латекс

Двулицев матрак Happy Dreams Прима Латекснеповторим комфорт и отлична опора благодарение на 20 cm ядро от 100% белгийски латекс
дамаска Bamboo с антибактериално действие
осигурява здравословен и спокоен сън
двусезонен, висока степен на анатомичност
обща височина на модела 22 см
добра циркулация на въздуха – висока издръжливост

Виж детайли и цена

4. Матрак Комбо Латекс

Матрак Комбо Латексвъзможност за избор на усещане в зависимост от материала на топера
възможно реновиране на стар матрак с топер по избор
двусезонен с едностранен топер – висока степен на анатомичност
мек модел – обща височина на модела 26 см
топер от белгийски латекс
добра циркулация на въздуха – висока плътност

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo