Как да изберем най-добрият пречиствател на въздух

Как да изберете най-добрият пречиствател на въздух? Какви функции и характеристики трябва да има уреда за идеално пречистване на въздуха? Прочетете по-нататък, за да разберете.

най-добрият пречиствател на въздухВредните вещества във въздуха в дадено помещение са източник на тревога, особено за тези от нас, които са по-чувствителни или алергични. Някои проучвания, проведени от агенциите за опазване на околната среда, показват, че в някои случаи качеството на въздуха в дома е до няколко пъти по-лошо от качеството на външния въздух

Най-добрият пречиствател на въздух може да ви помогне в борбата със замърсителите във въздуха с помощта на напреднали филтри, които могат да задържат праха, прашеца и други познати алергени.

Пречиствател на въздух, монтиран в спалнята или в дневната, може да филтрира замърсения въздух в зоните, в които прекарвате най-много време с любимите хора. Тези устройства са налични в широка гама модели и предлага различни нива на филтриране на въздуха.

Най-добрият пречиствател на въздух: какво да търсите

Най-добрите пречистватели на въздух за дома отстраняват ефикасно вредните частици и работят безшумно. Основните критерии, по които можете да оцените най-добрият пречиствател на въздух са ефективността на филтриране, площта на покритие, нивото на шума, безопасността при употреба, консумацията на енергия, допълнителните функции и гаранцията на производителя. По-долу ще разясним важните аспекти, за да ви помогнем да изберете правилния пречиствател на въздух за вас

Функционалност

Футуристичният дизайн и модерните функции са добре дошли, но най-важният аспект, който трябва да имате предвид при пречиствателя на въздуха, е способността му да почиства въздуха. Изберете пречиствател на въздух с по-голям поток, който да филтрира ефективно цигарения дим, праха и прашинките във въздуха

филтриране на въздуха и почистванеНякои устройства ще показват обемът в кубически метри (м³) или квадратни метри (м²). При квадратните метри предполагаме, че се отнасят до размера на помещението, изчислен при стандартна височина на тавана, не по-голяма от 2,5 метра. Обикновено е добре, че пречиствателат на въздуха да е малко по-голям и като капаците за обработка от стаята, в която искате да го използвате, за да постигнете максимална ефективност

И накрая, ще трябва да напрамите компромис между тих и по-шумен пречиствател, но много по-мощен. Безшумният уред няма да обработва голямо количество въздух, така че ще трябва да изберете най-тихият пречиствател за обема въздух, необходим за помещението, в което ще го използвате

За да прецените това, ще трябва да погледнете нивото на децибелите на уредите с подобен филтриращ капацитет и да изберете най-тихия. Колкото по-високо е нивото на децибелите, толкова по-шумен ще е пречиствателят на въздух по време на работа

Безопасност и сертифициране

Много независими сертифицирания на избрания пречиствател могат да показват безопасността при работа с него. Някои модели са сертифицирани от ECARF (Европейски център за изследване на алергиите) или от други независими лаборатории. Нещо повече, проверете дали избраният модел е сертифициран и по отношение на потреблението на енергия от оторизиран орган.

Някои модели пречистватели на въздух могат да генерират други вредни частици в процеса на филтриране на обичайните замърсители. Най-често срещаният проблем е излишното генериране на озонови частици, които не са много полезни в количества над домустимите граници.

За страдащите от астма и алергии, продължителното излагане на озонови частици може да навреди на здравето и да усложни дихателните проблеми, причинявайки болки в гърдите, затруднение при издишане и раздразване на дихателните пътища. Най-добрите уреди за пречистване на въздуха унищожават озоновите частици във въздуха, като така предпазват от неприятности.

Удобства

филтрация на въздухаКомфортът в употребата е важен фактор при избора на най-добрия пречиствател на въздух. Много уреди използват сменяеми филтри, които се наблюдават, за да ви посочат кога трябва да бъдат сменени.

Нещо повече, търсете пречиствател, който има функции за програмиране с таймер за спиране или включване. По този начин можете да програмирате уредът да функционира ограничено време, за да се избегне преждевременно износване на филтрите и да функционира оптимално когато не сте вкъщи или докато спите.

Много уреди за пречистване на въздуха са оборудвани с дистанционно управление за улеснение на употребата им, въпреки че не е задължително необходимо.

Най-добрите пречистватели на въздух използват сензор за качеството на въздуха, което им позволява да регулират сколостта на вентилатора в зависимост от гъстотата на частиците в атмосферата. Тази функция е отлична защото няма да трябва да регулирате скоростта ръчно. Нещо повече, позволява ви програмирането на уреда и  автоматичното му функциониране.

Обслужване и гаранция

Работата на един пречиствател на въздух не трябва да бъде трудна, но е добре да получите подкрепа от производителя, ако нещо не работи правилно. Изберете устройство, произведено от реномирана фирма, която ви предлага максимална гаранция и обслужване на най-високо ниво

Най-добрият уред за пречистване на въздуха ще пази жилището ви чисто и без прах, миризми и алергени, като по този начин се намаляват до минимум замърсителите във въздуха, който дишаме. По този начин можете да бъдете сигурни, че цялото семейство ще се радва на по-сигурна атмосфера, далеч от нежеланите алергии и раздразнения.

Най-добрият пречиствател на въздух: препоръки

Имайки предвид критериите по-горе, по-нататък ви представяме няколко препоръчителни продукта с изключително съотношение качество/цена.

1. Пречиствател на въздух Sharp KC-A60EU-W

Пречиствател на въздух Sharp KC-A60EU-WВъздухопречиствателя Sharp  KC-A60EU ще ви дари с чист въздух пречистен от всичко и обоготен с много енергия.
Въздухопречиствателя използва двустранна технология за по-ефективно пречистване на въздуха с активен и пасивен метод.
Въздухопречиствателя има възможност за  овлажняване, като по този начин ще контролира нивото на влажността на въздуха.
Уникалната технология на въздуха Plasmacluster йонизация.

Виж детайли и цена

2. Пречиствател на въздух Dirt Devil Pureza 350

Пречиствател на въздух Dirt Devil Pureza 350Брой скорости: 3
Система за филтриране: HEPA
Индикатор за промяна на филтъра
Улавя прах и полени от въздуха
3 настройки за пречистване
Подходящ за помещения до 40 кв.м.
Тегло (кг): 6.4

Виж детайли и цена

3. Пречиствател за въздух Кула Bionaire BAP1700

Пречиствател за въздух Кула Bionaire BAP17002 постоянни ХЕПА тип филтъра
Вграден сензор за качеството на въздуха
Три скорости
Четири степени на чистота
Програмируем таймер
Независим йонизатор
Индикатор за статуса на Филтъра
Препоръчва се за помещения с площ до 74m²

Виж детайли и цена

4. Пречиствател на въздух ARGO PURISSIMO

Пречиствател на въздух ARGO PURISSIMOБрой скорости: 5
Функции: Таймер – Йонизатор – Cold Plasma – Нощен режим
Система за филтриране:
Филтър HEPA – Филтър HIMOP
Дистанционно устройство
Йонизация
Нощен режим

Виж детайли и цена

5. Пречиствател на въздух Argo PURY

Пречиствател на въздух Argo PURYПречистване на въздуха от неприятни миризми, дим и прашец, вируси и бактерии с плесен, фин прах, органични летливи вещества и евентуално токсични газове от домакински дейности.
Цифров LED панел за контрол на функционалността.
Интелигентен автоматичен режим: автоматично регулира скоростта въз основа на качеството на въздуха.
Йонизационна функция за чист въздух – 3 скорости.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo