Как да изберем най-доброто кенгуру (порт бебе) за бебе

Как да изберете най-доброто кенгуру (порт бебе) за вас и вашето бебе? Какво трябва да се има предвид при избора на идеалното порт бебе за вас? Прочетете и разберете.

Безопасност за бебето

най-доброто кенгуру (порт бебе) за бебеЗа начало, бебето трябва да е в безопасност! За да оценим коефициентът на безопасност, трябва да вземем предвид колко безопасно е разположено бебето в кенгуруто, дали кенгуруто осигурява адекватна подкрепа за главата и врата, ергономичност в подкрепата на бебето (особено, когато искаме да се елиминира риска от изкълчване на тазобедрената му става) и еко –здравословни съображения, като дали избраното кенгуру е изработено от органични и екологични материали.

Сигурността на бебето не се ограничава обаче само до модела на избраното кенгуру, но и как го използвате. Неправилната употреба на кенгуруто носи реални рискове: задушаване, дислокация на таза или падане на бебето.

За сигурност, най-доброто бебешко кенгуру трябва да държи бебето здраво и с пълна подкрепа. Чувството, че бебето може да се измъкне от кенгуруто или че трябва да се държи по определен начин, би трябвало да предупреждава и да не купувате съответното кенгуру.

Във всеки случай, разгледайте проспекта на продукта, преди да закупите, тъй като той обикновено съдържа цялата важна информация за безопасността на децата в зависимост от модела.

И еко-здравословният аспект не е за игнориране или третира с по-малко значение, защото бебето ви ще влиза постоянно в контакт с материала на кенгуруто и дори и да го дъвче или слага в устата си. За предпочитане е да изберете кенгуру, изработено от 100% органичен памук. Възможно е да бъде малко по-скъпо, но си струва всяко пени.

Удобство за бебето

Носенето на бебето трябва да го прави щастливо, на вас да ви облекчи живота. Но ако бебето не стои удобно нито едно от тези неща няма да се случи. Бебето трябва да се чувства сигурно, за да е бъде в безопасност и удобство. Кенгуратата, които държат бебето залепено за вас са най-добрите. Също така, гърбът и главата на бебето трябва да бъдат добре поддържани.

Една по-широка седалка е по-удобна, особено след като детето пораства. Тя разпределя теглото на бебето и предпазва висенето му само  в областта на слабините. Освен търси, търсете кенгуру, изработено от възможно най-мек материал, тъй като често той ще бъде докосван от кожата на бебето.

Различните начини, по които бебето може да бъде поставени могат да осигурят повече удобство. По-скъпите продукти предлагат повече позиции за бебето и повишени производителност и издръжливост по време на растежа на детето от бебе до дете.

Малко бебе, носещо торбичкаНай-честите позиции на носене на бебето са: пред родителя, с лице към него или навън,  или носенето на гърба на родителя. Носенето на бебето от едната страна (на ханша) е друг популярен вариант, но има недостатъка, че ще ви заема ръката. Най-удобната позиция за носене на бебето ще се променя с неговия растеж.

Малките бебета (0-3 месеца) се чувстват комфортно увити или свити в гърдите на родителя, с лице към него. Около 4-месечна възраст, бебето става по-общително и ще предпочита позиция на гърдите с лице навън, което им позволява разглеждане на и взаимодействие с околния свят.

Когато бебето ви расте то се превръща в активно дете, а носенето на гърба е най-удобният вариант, както за детето, така и за родителя.

Удобство за родителя

Повечето кенгура могат да се справят с  едно отлично новородено. След като то порастне до 6-7 кг тегло ще започнете да се усещате натиска на порт бебето върху раменете, врата и гърба.

Натискът върху раменете е най-често срещаният проблем за тези, които носят едно бебе, въпрекиу че това е важен критерий при избора на идеалното кенгуру. Кенгуру с широки дръжки и добре подплатени с колан на талията е най-добре.

Средният колан е много важен, тъй като ще поеме голяма част от теглото на бебето, улеснявайки натиска върху раменете. Когато става въпрос за дамаската на презрамките, колкото по-дебела е, толкова по-добре.

Разнообразието от позиции, в които може да бъде носено бебето, е толкова важно за родителите, колкото и за бебето. Ако искате да използвате кенгуруто и когато бебето порасне, търсете порт бебе с граница на теглото до 15 кг, което издържа носенето на гърба.

Лесно за употреба

Малки бебешки кенгураБидейки оборудвано с всякакви видове презрамки, катарами, ципове и джобове, някои кенгура могат да бъдат сложни и неудобни за използване всеки ден. За повечето функции, след като сте ги използвали няколко пъти, ще бъде лесно за повтаряне, но пак ще има период на приспособяване.

Вземете предвид най-краткото време от разопаковането на порта бебе до поставянето на бебето, както и колко лесно е да го преместите от единия родител в другия.

Колкото по-малко нужда имате от регулирания за всяка операция, толкова по-удобен за използване ще бъде съответният продукт. На края се прилага принципът колкото по-лесно, толкова по-добре

Лесно почистване

Кенгуруто за бебето ще бъде продукт, който ще бе наплюван, оповръщан, ще бъде пренасян заедно с памперси и други предмети, които могат да го замърсят лесно и е важно да бъде лесно за почистване. Търсете порт бебе само онези порт бебе-та, които могат да бъдат изпрани без проблеми в перална машина.

В заключение, изберете просто кенгуру, което върши точно това, което трябва да прави: носи удобно бебето или детето. Нашата препоръка е за порт бебе, който може да се използва и за малки деца, не само за бебета, но няма да е трагедия, ако купите по-голям модел когато бебето порасне.

Най-доброто кенгуру за бебета: препоръки

Имайки предвид подробно представените критерии по-горе, ви препоръчваме по-нататък няколко модели на кенгуру, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Graco Кенгуру EASY ZUCCO

Graco Кенгуру EASY ZUCCO Разполага с три позиции за безопасно носене на бебето от раждането до около три годишна възраст или до 14,9 кг.
Има и четвърта възможност, която ви Ви позволява да носите бебето на гръб, стил Папуз.
Дизайнът на EasyZucco също така гарантира, че таза и бедрените кости са защитени и са в подходяща позиция за новородени бебета.

Виж детайли и цена

2. Слинг theBabasling Print Rococo

Слинг theBabasling Print Rococoможете да носите бебета и деца от 0 месеца до 2 години или 3.5-15 кг.
5 различни позиции на бебето и 2 позиции за хранене.
Eдин размер за всички ръстове (регулира се за секунди).
направен от 100% памук, които е траен и може да „диша“.
доживотна гаранция за производствени дефекти.

Виж детайли и цена

3. Кенгуру Sevi baby

Кенгуру Sevi babyКенгуруто с марка SEVI BABY може да се регулира в зависимост от килограмите на бебето.
Снабдено е с допълнителни заключващи механизми за по-голяма безопасност.
За по-голямо удобство може да се регулира в зависимост от ръста на родителя.
Предлага се в дра различни цвята : син и червен.

Виж детайли и цена

4. Cangaroo Кенгуру Bebe Unique

Cangaroo Кенгуру Bebe UniqueКенгуруто е страхотен вариант, в който не се налага да се разделяте от детето си.
Изработено от висококачествена дишаща материя, която не запарва и прави изделието възможно за употреба целогодишно.
максимално тегло: 18 кг.  – за възраст: 3 до 20 месеца.
три позиции на носене – опора за главичката.
висококачествени дишащи материи.
подплатени презрамки – колан на кръста.

Виж детайли и цена

5. Lorelli Кенгуру Traveller Comfort RED

Lorelli Кенгуру Traveller Comfort RED

Кенгуруто е подходящо за по-дълги разходки, когато искате ръцете ви да бъдат свободни.
Тоняма да попречи на ежедневния режим на вашето бебе – спане, хранене, разходки.
Осигурява надежна стабилност при носене. С него вие може да имате постоянен визуален контакт с бебето си.
Материята е дишаща, за да не запарва в горещото време.
Три позиции за носене: лице в лице, напред, позиция за кърмене.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo