Как да изберете най-добрата камера за видеонаблюдение

най-добрата камера за видеонаблюдениеНай-добрата камера за видеонаблюдение има за основна цел да пази нещата, които имат важно значение за вас.

Видеонаблюдението играе важна роля в превенцията и намаляването на кражбите. Днес, технологичните постижения в областта, сдвоени с безжичната технология, дават възможност да се наблюдават ценности от почти навсякъде

Много модели камери, като Камера IP D-Link DCS-5000L и Камера за наблюдение PNI IP12MP HD имат датчици за движение и конфигуриращи се сигнали, които могат да ви изпращат сигнали по ел. поща или СМС, когато нещо се случва.

Камерите за видеонаблюдение, като Камера IP Philips InSightHD M115E/12 ви позволява да следите любимите си хора и когато сте далеч от дома, за да можете да се намесите бързо, ако се случи нещо на детето или домашния любимец, когато ви няма.

В допълнение, една добра камера за видеонаблюдение помага за идентифициране на нарушителите, нещо, което увеличава процентът на успеваемост в случаите на кражба или насилие и вандализъм.

Най-добрата камера за видеонаблюдение: какво да търсите

Тъй като видеонаблюдението е важен аспект на съвременния живот, фирмите производители предлагат стотици варианти на системи за наблюдение, специално предназначени за дома или офиса. Поради тази причина, може да ви бъде трудно да изберете най-правилното решение за вас.

Най-добрата камера за видеонаблюдение предлага добра разделителна способност за интериора и възможността да бъде използвана и навън, а благодарение на безжичната технология, ще имаме по-малко кабели и по-голяма гъвкавост.

Естетиката на съвременния дизайн не ви задължава да поставите камерата на скрито място (освен ако не искате да я скриете), а характеристики, като например заснемане през нощта и сензори за движение перфектно допълват едно от приспособления на 21 век

De asemenea, capabilitatile audio sunt importante daca vrei sa monitorizezi un bebelus sau un animal de companie.

Дизайн-а

Красива охранителна видеокамераИма много налични форми за охранителните камери, но най-често срещаните модели са под формата на куршум, купол или кръгли.

Повечето камери за наблюдение се доставят с приставки за захващане и свързващи кабели, но не всички модели ги включват в продажбения пакет. Преди да купите продукта, се уверете, че избраният пакет включва необходимите аксесоари, тъй като в противен случай ще трябва да ги закупите отделно.

Резолюция

Резолюциите на камерите за наблюдение варират от модел на модел и като цяло ще платите повече за по-висока резолюция.

Преди да закупите камера за видеонаблюдение, помислете дали искате наблюдение през нощта и дали цветното изображение е важно за вас.

Средната резолюция на една камера за наблюдение е 640 x480 пиксела, но можете да инвестирате повече за по-ясно изображение или камера с по-голямо разстояние за по-ефективно външно наблюдение.

Аудио

Повечето камери за видеонаблюдение за интериор включват и микрофон, който е перфектен  за наблюдение на малките деца или на домашните любимци.

Някои камери за наблюдение предлагат възможност за 2-канална аудио комуникация, позволявайки ви да говорите с хората, близо до камерата.

Външните охранителни камери обикновено не включват и аудио наблюдение, но има модели, които са изцяло оборудвани.

Безжични възможности

Пълна HD външна видеокамераМного модели интериорни камери са безжично съвместими и могат да използват Wi-Fi връзка, за да изпращат изображения в реално време към вашите мобилни устройства или компютри.

Някои производители предлагат специални приложения за наблюдение докато други предлагат приложения, които могат да бъдат достъпни от уеб браузър.

Повечето модели камери за външно наблюдение нямат безжични възможности и необходимостта от кабелна връзка към DVR устройството или към монитор за проследяване на изображенията.

Външни или вътрешни камери

Тази опция се отнася строго за мястото, където ще използвате камерата за видеонаблюдение.

Ако ще я използвате изключително за монитор за детето или за наблюдение на котката когато сте извън града, можете да изберете модел камера за вътрешно наблюдение, която няма  трайността и защитата срещу атмосферните влияния като на камерата за външно наблюдение.

Външните камери за видеонаблюдение трябва да са устойчиви на големи промени в температурата и да бъдат защитени срещу дъжд и сняг.

Изборът на подходяща камера за видеонаблюдение ще направите в зависимост от това, което искате да получите от вашата система за видеонаблюдение. Когато вземате важно решение свързано със сигурността на любимите ви хора, е добре да проучите основателно преди да вземете решението.

Можете да изберете един от моделите камери за видеонаблюдение, препоръчани по-долу за сигурен избор на качеството.

Най-добрата камера за видеонаблюдение: препоръки

Тъй като, когато става въпрос за сигурността на дома или бизнеса ви е по-добре да инвестирате с главата си, ние избрахме за вас няколко модела видеокамери, които предлагат качество и изпълнение на справедлива цена

1. Камера за наблюдение Philips InSightHD M115E/12

Камера за наблюдение Philips InSightHD M115E/12

Дръжте дома си под око с безжичния HD домашен монитор In.Sight чрез своя iPhone/iPad.
С HD видео и нощно виждане той ви позволява да виждате дома си ясно на дневна светлина или на тъмно.
Лесно се настройва и ще ви предупреждава, когато долови движение/шум.

Виж детайли и цена

2. Камера за наблюдение IP Edimax IC-3116W

Камера за наблюдение IP Edimax IC-3116WРазполага с вграден IR (инфрачервен) филтър за наблюдение нощем и в тъмни помещения.
Резолюция до 720p @ 24 fps.
Лесно отдалечено наблюдение с Windows РС, Мас, iOS и Android.
Поддържа динамични DNS услуги.
Интерфейс: Wireless, Мрежа.
Скорост на трансфер (Mb/s): 10/100.

Виж детайли и цена

3. Високоскоростна Viewse МИНИ куполна камера

Високоскоростна Viewse МИНИ куполна камераВисокоскоростна моторизирана МИНИ куполна камера Sony 1/4″ CCD sensor,
520 TVLine, DAY/NIGHT, 570TVL B/W, 0.001 Lux /F2.0, PAL, BLC, AWB, AGC, S/N Ratio >50dB (AGC off ),
3 алармени входа, вграден вaрифокален обектив 4-9мм авто ирис;
скорост на въртене 0-360º/сек. хоризонтална; 0-90º/сек. вертикална, 80 зададени позиции, 8 обходни маршрута,
дистанционно управление чрез RS-485

Виж детайли и цена

4. Камера за наблюдение PNI IP12MP HD

Камера за наблюдение PNI IP12MP HD

Сензорна резолюция (пиксели): 1 MP
Видео резолюция (пиксели): 1280 x 720
Микрофон: Не
Минимално осветление (лукс): 0.1
Лещи: 3.6 mm
Захранване: 12 V
LED индикатори: 24 IR

Виж детайли и цена

5. Камера за наблюдение IP D-LINK DCS-930L

Камера за наблюдение IP D-LINK DCS-930LМоделът притежава сензор VGA 1/5-инчов CMOS и може да улавя всяко движение и звук.
Имате свободата да зададете големината и качеството на видеото и снимките.
Можете да управлявате камерата от всяко едно мобилно устройство или компютър посредством интернет връзка, а ако изтеглите безплатното приложение mydlink™ ще можете да гледате записа в реално време и да конфигурирате камерата още по-лесно.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo