Как да изберете най-добрият матрак с мемори пяна

Как да изберете най-добрият матрак с мемори пяна (memory foam)? Какво трябва да знаете и да търсите преди покупката? Прочетете нашето ръководство и изберете информиран.

най-добрият матрак с мемори пянаТрадиционните матраци с пружини не винаги предоставят необходимата опора, за да прекарате нощта спейки спокойно, без изобщо да се обръщате от едната на другата страна.

От всички видове матраци налични на пазара, най-технологично напреднали и най-подходящи за намаляване на натиска върху гърба и кръста са матраците с мемори пяна.

Тази пяна с памет е виско-еластичен материал, чувствителен към налягането и температурата, който пасва на формата на тялото ви, когато сте в леглото.

Матраци от мемори пяна: какво да търсите

Материалът, използван в най-добрия матрак от мемори пяна е иновативен и напреднал въз основа на химическия ректум с топлината на тялото ви, за да се напасне по формата му и да осигури здрава и деликатна опора.

Начинът на функциониране на матрак от мемори пяна зависи от начина, по който е направен и можем да изберем добър продукт като обърнем внимание на основните съветите по-долу.

Дебелина

матраци от мемори пяна тялото контурДебелината на най-добрия матрак с мемори пяна може да варира между 20 и 35 см. Въпреки, че независимо от дебелината всеки матрак ще осигури необходимата опора в точките на налягане, трябва да помислите за дебелината на сегашния ви матрак и по какъв начин ще ви се отрази промяната му.

Един по-тънък матрак е обикновено по-евтин, но компромисът, който ще направите, ще бъде комфортът. За сравнение, най-скъпите матраци с мемори пяна ще осигурят повече комфорт и спокоен нощен сън в продължение на много години.

Опората

Целта на матрака от мемори пяна е да осигури оптимална опора за всички части на тялото ви и да облекчи точките на натиск. Премахването на натиска върху тялото ви, води до спокоен сън без прекъсвания, до изчезване на необходимостта да променяте позицията си често.

Най-добрите матраци от мемори пяна предлагат различни степени на твърдост, които ще ви осигурят различни нива на опора, подобрявайки значително начина, по който си почивате.

Конструкция

висококачествен матрак от мемори пянаМатраците от мемори пяна са изработени със слоеве мемори пяна, за разлика от традиционните матраци. Всеки използван слой мемори е различно предназначен за предоставяне на нива на опора и дисперсия на теглото за по-голямо удобство.

Дизайнът на тези матраци елиминира необходимостта от обръщане в определен период от време, за да се поддържа оптималното ниво на комфорт.

Гаранция

Обикновеният човек прекарва средно 6 години от живота си в спане, което означава, че имате нужда от легло, което ще облекчи разходите часа сън. Когато един матрак изгуби своето оптимално ниво на опора и започнат да се появяват трапчинки в основните точки на налягане, може да бъдете сигурен, че следват нощи с по-малко спокоен сън.

Най-добрият матрак от мемори пяна обикновено е с дълъг гаранционен срок, по време на който той ще бъде заменен безплатно, ако носещият слой изгуби своите свойства.

Закупуването на матрак е дългосрочна инвестиция, на която не трябва да се гледа с безразличие. Получаването на добър сън ще повиши вашата енергия, здраве и продуктивност през деня.

Сравнявайки и избирайки внимателно можете да сте сигурни, че купувате най-добрия матрак с мемори пяна.

Най-добрият матрак от мемори памет: препоръки

Като имаме предвид по-горните критерии и мненията на клиентите, можем да ви препоръчаме някои продукти, предлагащи добро съотношение качество/цена.

1. Двулицев матрак ТЕД Clima Hybrid, 160 х 200 см

 Двулицев матрак ТЕД Clima Hybrid, 160 х 200 см7-зонова система от индивидуално пакетирани пружини – ортопедична система с отличен комфорт и добра циркулация на въздуха.
Клима Хибрид комбинира покет системата с мемори пяна за максимално релаксиращ ефект и инстинско удоволствие.
HR пяна със специално профилиране, съобразено с ергономията на човешкото тяло и масажиращ ефект.
Две страни на удобство.

Виж детайли и цена

2. Матрак Previ Novo 14+5, Memory Aquagel AirFresh, 160×200 cм

Матрак Previ Novo 14+5, Memory Aquagel AirFresh

Ниво на твърдост: Средно
Препоръчително максимално тегло/човек: 100 Kg
Ключови характеристики:
Хипоалергичен – Слой с Алое Вера – Ортопедичен
Дебелина мемори пяна: 5 cm
Размери (см): 160 x 200 – Височина: 22 cm

Виж детайли и цена

3. Двулицев матрак Sleepy Aloe Deluxe, 18см, 160 x 200 см

Двулицев матрак Sleepy Aloe Deluxe 18смAloe Deluxe е двулцицев матрак с височина 18 см, произведен в България от матраци Sleepy.
Съставен е изцяло от полиуретанова пяна с плътност 30 кг./м3 която не позволява деформация.
Матрака се характеризира с ортопедични качества и средна степен на твърдост.
Специално разработен с естествена вълна от едната страна обработена с екстракт от Алое Вера.

Виж детайли и цена

4. Матрак Prestige Roll Memory, 140×200 cм

Матрак Prestige Roll Memory, 140x200 cмМатракът Prestige Memory комбинира вискоеластична полиуретанова пяна (Memory пяна) и плътна висококачествена пяна с висока степен на твърдост.
Вътрешността е съставена от полиуретанова пяна с плътност 30кг/ м³, твърдост 45 и дебелина 18 см.
Едната страна матракът е профилиран с полиуретанова пяна с 5 зони на комфорт, а от другата страна, е оборудван със слой от 2.5 cм пяна Memory HD.

Виж детайли и цена

5. Комплект Kring Value: Матрак, 90×200см + Завивка + Възглавница

Комплект Kring Value: Матрак, 90x200см + Завивка + ВъзглавницаКомплектът на Kring Value включва матрак с размери 90 x 200см, възглавница с размери 45 х 72 см от микрофибър и завивка с размери 140 х 200 см от микрофибър.
Матракът Kring Value има пълнеж от мемори пяна и полиуретанова пяна.
Възглавниците имат иновативна структура, която осигурява комфорт и по-продължителна употреба.
Завивката е с пълнеж от силиконови нишки, които осигуряват едновременно топлина и мекота
Виж детайли и цена

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo