Как да изберете най-добрия въздушен компресор

Как да изберете най-добрия въздушен компресор за вас? Какви характеристики трябва да има въздушният компресор подходящ за нуждите ви? Прочетете по-нататък, за да разберете.

най-добрия въздушен компресорАко трябва да надувате големи и тежки неща, като автомобилни гуми или надуваем дюшек или ако използвате инструменти със сгъстен въздух, като уреди за боядисване или динамометрични ключове, тогава ви трябва въздушен компресор с висока производителност.

Можете да използвате уверено и уреда за сгъстен въздух в близката бензиностанция или вулканизатор, но ако искате да използвате собствените си инструменти и предпочитате удобството на собствения си гараж, тогава трябва да закупите въздушен компресор.

Най-добрият въздушен компресор: какво да търсите

Въздушните компресори са с разрични размери и големини, дизайнът и преносимостта са два важни аспекта. При многото налични модели въздушният компресор подподящ за вас ще зависи от вида операции, за които искате да го използвате. Критериите за избора включват вида помпа, която използва компресорът, дизайнът му и нивото на налягане, с което работи.

Помпата на компресора

въздушен компресор за домашна употребаИма два вида помпи за компресор, маслени или без масло. Избраният вид помпа оказва влияние върху необходимото ниво на поддръжка.

Компресорите с помпи без масло са по-скъпи отколкото маслените, но имайки предвид разходите за поддръжка, както по отношение на парите, така и на времето, в дългосрочен план разликата няма да я има.

Компресорите с маслени помпи трябва да се поддържат периодично. Използвайки резервоар за маслото, трябва да се проверява редовно нивото му и да се сменя при необходимост. Въздушните компресори с маслени помпи са по-тихи отколкото тези без масло.

Дизайн

Когато искате да закупите най-добрият въздушен компресоро трябва да имате предвид размерите и преносимостта му. Тъй като някои модели са много големи, уверете се, че имате достатъчно място в килера или гаража, където да можете да го съхранявате и да го премествате с лекота.

Някои компресори са за малки домакински проекти докато други са за индустриална употреба. Ако обърнете внимание на разнообразието на  даден инструмент, можете да намерите модели компресори, които предлагат и аксесоари, като пистолет за боядисване или за миене.

Повечето въздушни компресори, независимо от размерите, са оборудвани с дръжка или помощни колелца за транспорт. Много обемните компресори дължат чат от размера си на резервоара им с масло.

Маслените компресори са и по-тежки отколкото компресорите без масло. Колкото по-лек е един компресор, толкова по-лесен за пренасяне е. Ако преносимостта е важна за вас, потърсете модел с колелца за преместване, който тежи възможно най-малко.

Дебит и налягане на компресора

Дебит и налягане на компресораНивото на налягане, доставяно от компресора и въздушният поток определя способността му да работи заедно с различни пневматични инструменти. Налягането и въздушният поток определят вида пневматични инструменти, които могат да се използват с компресора.

Компресор, който доставя налягане до 6 бара и дебит до 150л/мин е компресор с ниско налягане. Компресорите със стойности над посочените, до около 12 бара и 300л/мин се считат за компресори със средно налягане и трябва да работят с повечето ръчни пневматични инструменти.

За пневматични инструменти, използвани при тежки операции, имате нужда от мощен компресор за всеки отделен случай. Преди да закупите, попитейте за изискванията на инструментите, които възнамерявате да използвате и закупете компресор, който доставя необходимите дебит и налягане.

Решението по отношение на най-добрия въздушен компресор зависи много от целта на използването му. Вземете предвид и времето, което ще трябва да инвестирате за поддръжка на компресора, за да изберете желания вид помпа. Поради множеството налични модели със сигурност ще изберете подподящия продукт.

Най-добрият въздушен компресор: препоръки

Имайки предвид критериите по-горе, ви препоръчваме няколко модела въздушни компресори за дома, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Компресор GÜDE „Air power“ 205/9/5

Компресор GÜDE "Air power" 205/9/55 литров резервоар за въздух под налягане.
Компресора нагнетява само до желаното налягане – не максималното от 9 bar, което го прави по икономичемн.
Ръкохватката може да се нагласи за дърпане.
Вградено отделение за аксесоари.
Идеален за сервизи, за продухване на електроуреди, компютри, надуване на топки и т.н.

Виж детайли и цена

2. Компресор Stanley DN200, 6 л

Компресор Stanley DN200, 6 лСупер компактен компресор на Stanley, с налагането което прави от 8 бара се превръща в мощен компресор с дебит 180 литра в минута.
Бутилката за сгъстен въздух е 6литра което го прави много компактем и лесно преносим компресор.
Регулирането на налягането е лесно посредством потенциометър разположен отпред на компресора.
Тип мотор: Електрически – Мощност: 1.1 kW
Мощност двигател: 1.5 cp – Максимална скорост (об/мин): 3400

Виж детайли и цена

3. Маслен компресор Einhell TE-AC 230/24

Маслен компресор Einhell TE-AC 230/24Ел.захранване: 230 V | 50 Hz
Мощност на двигателя: 1500 W
Обороти: 2850 min^-1
Входящ капацитет: 230 л/мин
Работно налягане макс.: 8 bar
Брой на цилиндрите: 1 бр.
Обем на резервоара: 24 л

Виж детайли и цена

4. Въздушен компресор Steinhaus PRO-COM50

Въздушен компресор Steinhaus PRO-COM50Налягането до 8 бара позволява използването му при различни приложения.
Сгъстеният въздух от 50-литровия резервоар е готов за употреба по всяко време, резервоарът автоматично се пълни с въздух, в зависимост от налягането и обема.
Компресорът е оборудван с предпазни клапани, манометър за проверка на налягането в резервоара и тръба за оттичане на конденза, за лесна поддръжка.

Виж детайли и цена

5. Компресор Stanley STN595

Компресор Stanley STN595Тип компресор: Центробежен
Тип гориво: Електрическо – Тип смазване: Без масло
Тип мотор: Електрически
Мощност двигател: 1.5 cp
Максимална скорост (об/мин): 3400
Дебит на освободения въздух: 180 л/мин
Работно налягане: 8 bar

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo