Как да избереш най-добрата сокоизстисквачка

Коя е най-добрата сокоизстисквачка? Какво трябва да знаеш, за да избереш информиран? Прочети статията ни за пълна информация.

най-добрата сокоизстисквачкаПресните сокове са истински източници на енергия и здраве за всички. Те могат да имат много ползи за тялото, в зависимост от съставките, от които са направени, както и излекуване на някои болести, ускоряване загубата на тегло или повишаване на енергията. За разлика от твърдите храни, соковете имат същите хранителни вещества, но са по-лесно смилаеми.

Ако ползите от соковете са очевидни, подготовката им изглежда по-трудна. Много е трудно е да изцедиш един морков, например, без специално устройство за това. За щастие, на пазара има много сокоизстисквачки, които могат да ти решат най-големите проблеми от гледна точка на соковете.

Как да избереш най-добрата сокоизстисквачка

Ако си решил да си купиш сокоизстисквачка, трябва да знаеш какви критерии трябва да имаш предвид няколко критерия при избора й. Всички сокоизстисквачки могат да правят сок, но те се различават значително в зависимост от това как го правят и в зависимост от резултатите, които предлагат. Ето някои критерии, които трябва да вземеш предвид, когато отидеш на пазар с мисълта за закупуване на сокоизстисквачка:

Помисли какво ще изстискваш с нея. Дали ще изстискваш само меки плодове и зеленчуци или ще се съсредоточиш върху твърди плодове и зеленчуци. Сокоизстисквачките с единичен назъбен (оребрен) вал или тези с двоен назъбен вал са подходящи за на сокове от зеленини, меки плодове или листни различни храни. В замяна, центробежните сокоизстисквачки не се справят много добре с тези храни, но могат успешно да изстискват твърди плодове и зеленчуци.

здравословни плодови соковеРеши какъв сок ти харесва. Ако ти харесва гъстия сок, тип нектар, който съдържа много пулпа, се препоръчва сокоизстисквачка с ниска скорост. Ако в замяна ти харесва по-воднистия сок, се препоръчва центробежна сокоизстисквачка.

Колко плодове и зеленчуци ще изстискаш?  Ако ще пиеш много сокове, трябва да избереш центробежна сокоизстисквачка, тя изстисква много плодове и зеленчуци за кратко време. Ако ще пиеш по-малко сокове, можеш да се насочиш към сокоизстисквачките с ниски скорости на въртене. Те правят процеса на изстискване до 30 минути, но дават много здравословен сок, който съдържа всички хранителни вещества, на които са носители включените продукти.

Избери сокоизстисквачка, която е лесна за почистване. В зависимост от това колко сок ще пиеш, този критерий може да бъде изключително важен.  Може да бъде изключително отегчително и трудно да миеш сокоизстисквачката 3 пъти на ден, след всяка чаша изпит.

Избери тиха сокоизстисквачка. Шумът, произведен от кухненските уреди може да бъде истински източник на стрес. С десетките източници на стрес, възникващи в ежедневието, още един може да бъде разрешен. Опитай да избереш сокоизстисквачка, която издава шум максимум 80 db. По този начин, ще приготвяш любимите сокове напълно тихо.

Имай предвид мненията на потребителите. След като си си набелязал сокоизстисквачка, потърси я в интернет и виж мненията за нея на потребителите. Ще откриеш всички силни и слаби точки и ще можеш да решиш.

Цена.  Изключително важен аспект. Ще намериш евтини и по-скъпи сокоизстисквачки. След като си определил всички качества, които трябва да ти предложи сокоизстисквачката, опитай да избереш най-евтиния вариант, който да включва всички. Тук може да имаш предвид и аспекти, като гаранцията и фирмата, производител на сокоизстисквачката. Известната фирма гарантира допълнителна сигурност.

Иновативна сокоизстисквачка за бавно изстискване

Какви видове сокоизстисквачки има на пазара?

В зависимост от начина, по който правят изстискването или от плодовете и зеленчуците, за които са предназначение, сокоизстисквачките могат да бъдат няколко вида:

Сокоизстисквачки на цитрусови плодове. Те са най-обикновените сокоизстисквачки, но могат да изстискват само цитруси нарязани на парчета. Предимството им е в ниската цена, но са много чупливи и имат недостатъка да изстискват само цитруси.

Центробежни сокоизстисквачки. Това са най-популярните сокоизстисквачки и имат предимството, че са евтини, имат висока скорост на извличане на сока и на голям отвор за захранване, приемайки плодове с различни размери. Сокът с тези сокоизстисквачки обаче не е с най-добро качество, витамините рискуват да бъдат унищожени поради изпусканите високи температури и високите скорости на центрофугиране.

Сокоизстисквачки с една или две оребрени оси. Тези сокоизстисквачки се наричат и сокоизстисквачки чрез дъвчене и имат ролята да раздробят и надребнят пулпата.  Работят при ниски скорости на въртене, но предлат сок с много добро качество.

Препоръчителни сокоизстисквачк

1. Сокоизстисквачка за плодове тип охлюв Kuvings B6000PR, 240W, 60 об/мин, Съд за сок 0.4л, 1 Скорост

Сокоизстисквачка за плодове тип охлюв Kuvings B6000PRKuvings Whole Slow Juicer е най-тихата пресоваща, бавнооборотна сокоизстисквачка в България. Най-добрата сокоизстисквачка на света.
Независимо дали ще изцеждате твърди зеленчуци, като моркови и цвекло или меки – като домати, цитруси и други, Kuving Whole Slow Juicer прави най-добрите студенопресовани сокове.
7,5 сантиметровия отвор побира ябълки, домати, портокали, лимони и много други.

Виж детайли и цена

2. Сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/80, 700 W, Съд за сок 0.8 л, Съд за пулпа 1.2 л, 1 Скорост

Сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/80 Тази сокоизстисквачка Philips изцежда още повече сок от плодовете и зеленчуците.
Цялата плодова каша, събрана на едно място, за лесно изхвърляне – А това означава, че вече няма да я почиствате от други части на уреда, например капака.
Функцията за предварително почистване изплаква нежеланите влакна.

Виж детайли и цена

3. Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци тип охлюв Star-Light SJB-240W, 80 об/мин, Съд за сок 1 л, Съд за пулпа 0.8л, Функция Reverse, Тръба 80 мм

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци тип охлюв Star-Light SJB-240WИзползва технология за бавно изстискване, която допринася за получаване на най-добрия сок от плодове и зеленчуци.
Какво означава това? Star-Light SJB-240W държи повече пулп в сока, който се извлича, за разлика от старите центробежни сокоизстисквачки.
В изцедения сок има повече пулп и по-малко остатъчна маса, като по този начин сокът остава хомогенен и богат на витамини.

Виж детайли и цена

4. Цитрус преса HEINNER Citrus 850, 85W

Цитрус преса HEINNER Citrus 850, 85W

С помощта на прясно изцедения сок от сокоизстисквачка Heinner, коктейлите ви ще се отличават с по-изразен вкус и превъзходен аромат.
Лимоновият сок в горещ чай също е много вкусен и помага за укрепване на имунната система.
Функции и аксесоари: База от неръждаема стомана, Антикапкова система, Пластмасов филтър за отпадъци, Подвижни части за лесно почистване и използване.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo