Как да избереш най-добрия матрака с пружини

Матраците с пружинни са отдавна най-използваните матраци. Как да избереш най-добрия матрак с пружини? Какво трябва да знаеш, за да намериш перфектния матрак.

най-добрия матрака с пружиниСърцевината на матрака е изработена от метални пружини, които поддържат телесното тегло. При повечето модерни матраци, пружините са вградени в отделни джобове, които водят до по-контурирана опора и намалена чувствителност към движение отколкото при свързаните пружини. Около металната сърцевина се добавя покритие за комфорт, което може да бъде изработено от различни материали, като гъба или латекс.

Матраците с пружинни са диференцирани по тяхната твърдост и мекота на обвивката за конфорт, като по този начин всеки може да избере най-подходящия матрак. Друго основно предимство на матраците с пружини е много по-ниската цената спрямо матраците с мемори пяна.

Матраци с пружинни – какво да търсиш

Независимо дали търсиш матрак с индивидуални или със свързани пружини, по-долу ти представяме основните критерии за избора на перфектния матрак за спокоен и релаксиращ сън.

Степен на твърдост mатраци с пружинни

Твърдостта на пружините се отнася до дебелината и устойчивостта на тегло на пружините, които съставляват матрака. Много хора смятат погрешно, че броят на пружините определя качеството на матрака, но то се определя от еластичността и материала, от който са изработени пружините. Здравината и устойчивостта на пружините определят нивото на комфорт на матрака. В зависимост от предпочитанията си, можете да изберете по-мек или по-твърд матрак.

Покриете на комфорт

Освен твърдостта на матрака много важни са материалите, от които е изработено покритието на комфорт на матрака с пружини. Докато пружините предоставят опора, покритието на комфорт влияе решително върху взаимодействието с матрака. Увери се, че покритието на комфорт е изработено от висококачествени, естествени и трайни материали. Някои матраци предлагат два вида покрития върху лицевите им страни, един за зимата (вълна) и един за лятото (памук).

Размер

лека нощ матрак сънНай-добрите матраци с пружини са на разположение в различни размери, от единичните до огромните, подходящи за най-претенциозни. Много хора често променят позицията си по време на сън. Избери матрак, който ще ти даде достатъчен размер, за да спиш спокойно и тихо.

Гаранция

Гаранцията на матрака с пружини обхваща производствени дефекти, като например дали някоя пружина пронизва нивото на комфорт. При закупуване на матрак избери възможно най-дълъг гаранционен срок, тъй като това е продукт, който искаш да използваш за много години напред.

Комфортът, предпочитанията и бюджетът са ключови фактори при избора на качествен матрак. По този начин, не можем да кажем, че всеки тип матрак е по-добър от друг, но даден матрак ще се окаже идеалният избор, когато търсиш удобен матрак, на достъпна цена. Веднъж щом си намерил перфектния матрак, ще се насладиш на много нощи със спокоен сън.

Препоръчителни матраци с пружини

1. Двулицев покет пружинен матрак Sleepy Pocket Balance 20 см

Двулицев покет пружинен матрак Sleepy Pocket Balance 20 смДвулицев матрак Pocket Balance от Sleepy e идеалното съчетание на комфортната мемори пяна с най-ортопедичната система за сън в света – „Pocket“ пружините.

Височина: 21 см – Твърдост: Средна твърдост
Материал (пълнеж): Мемори пяна, Покет пружини, Полиуретанова пяна.
Максимално поддържано тегло/човек (кг): 120

Виж детайли и цена

2. Двулицев Матрак Happy Dreams Роял, Пружини Бонел, 22 см

Двулицев Матрак Happy Dreams Роял, Пружини Бонел, 22 смосигурява класически комфорт и релакс по време на сън – двусезонен.
анатомичен – средно твърд модел – обща височина 22 см.
добра циркулация на въздуха – висока плътнос.
Подсилване XL за по-голяма издръжливост и устойчивост на матрака.
Поставяне на допълнителни дръжки за по лесно обръщане и пренасяне на матрака.

Виж детайли и цена

3. Двулицев Матрак Happy Dreams Джъмбо Империал, Хибрид Бонел, 30 см

Двулицев Матрак Happy Dreams Джъмбо Империал Хибрид Бонел 30 смосигурява перфектна опора нощ след нощ.
вградените топери, от двете страни на матрака, осигуряват допълнителен комфорт.
двусезонен – средно твърд модел – обща височина 30 cm
добра циркулация на въздуха.
осигурява пълноценен и здравословен сън.

Виж детайли и цена

4. Еднолицев матрак Hegra Луксор Кокос

Еднолицев матрак Hegra Луксор КокосВ основата на ХЕГРА ЛУКСОР е пружинното ядро, което съдържа 250 бр./м2 стоманени пружини, индивидуално обезшумени в текстилен калъф, изработени по системата “Pocketed springs”, с машина на швейцарската фирма “Spuhl” – висококачествено пружинно ядро от ново поколение, която гарантира комфортния ви сън.
Материалът, от който е направено е с не променящи се във времето еластични свойства и позволява висока степен на проветривост.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo